1. Iniciokeyboard_arrow_right
  2. Fernando Bas

Fernando Bas


Fernando Bas

Información de contacto

Titulaciones

Magíster, Universidad Adolfo Ibáñez, Chile, Administración de Empresas, 2002.
Doctor, University Of Minnesota, Estados Unidos, Producción Animal, 1988.
Magíster, University Of Minnesota, Estados Unidos, Producción Animal, 1983.

Área de Desarrollo
Composición y calidad de alimentos, Gestión de producción animal, Gestión y valorización de residuos

2020 -2021 Valorización de desechos de la industria agroalimentaria como fibras de refuerzo para mejorar propiedades de fisuración y resistencia al fuego de hormigones. Proyecto Interdisciplinario UC.

  • (2021) - Meat Consumers’ Opinion Regarding Unhealthy Pigs: Should They Be Treated with Antibiotics or Euthanized on Farm?. DOI: 10.3390/antibiotics10010060. Ver publicación
  • (2020) - Biopolymer-Waste Fiber Reinforcement for Earthen Materials: Capillary, Mechanical, Impact, and Abrasion Performance. DOI: 10.3390/polym12081819. Ver publicación
  • (2019) - Trends and Drivers of Change of Pastoral Beef Production Systems in a Mediterranean-Temperate Climate Zone of Chile. DOI: 10.3390/ani9121135. Ver publicación
  • (2019) - Characterization of Feeding, Sport Management, and Routine Care of the Chilean Corralero Horse during Rodeo Season. DOI: 10.3390/ani9090697. Ver publicación
  • (2019) - Effectiveness of pig sludge as organic amendment of different textural class mine tailings with different periods of amendment-contact time. DOI: 10.1016/j.jenvman.2018.09.022. Ver publicación
  • (2017) - Carbon footprint of sheep production systems in semi-arid zone of Chile: A simulation-based approach of productive scenarios and precipitation patterns. DOI: 10.1016/j.agsy.2017.06.012. Ver publicación
  • Herbivores in the agro-ecosystems of Latin America. Ver publicación